Jij maakt het verschil

Wanneer je als medewerker aan de slag gaat op de locatie Blokzijlpark in Amersfoort werk je met bewoners die zichzelf graag willen ontwikkelen en naar meer zelfstandigheid toegroeien. Samen met je collega’s begeleid je bewoners naar een eigen woning met behulp van ambulante begeleiding. Het lukt niet altijd bij alle cliënten, maar ze hebben wel deze wens. Jij maakt het verschil en kunt bewoners helpen met het verwezenlijken van hun doelen.

Maximaal haalbare zelfstandigheid

Vierentwintig uur per dag is er op de locatie in Vathorst begeleiding aanwezig. Samen met de andere teamleden heb je de ontwikkeling van de cliënten hoog in het vaandel staan en werk je competentie gericht. Door middel van drie fases bereid je bewoners voor op hun maximaal haalbare zelfstandigheid en werk je doelgericht aan hun toekomst. Als persoonlijk begeleider stel je samen met de cliënt een ondersteuningsplan op waarin de doelen worden beschreven. De bewoners die jij ondersteuning biedt zijn tussen de twintig en veertig jaar en hebben een licht verstandelijke beperking en/of lichte psychiatrische problematiek. Daarnaast zijn er ook bewoners zonder verstandelijke beperking. Ze hebben werk of zijn er naar op zoek, ze hebben een zinvolle dagbesteding en maken zelfstandig gebruik van openbaar vervoer.

Levendige wijk

Als je het leuk vindt om midden in een levendige wijk te werken is Blokzijlpark de ideale werkplek. De wijk Vathorst is een van de jongste wijken van Amersfoort en met allerlei voorzieningen in de buurt een bruisende plek. Bewoners kunnen er sporten, boodschappen doen of lekker een paar uur shoppen. De winkels zijn goed bereikbaar met de fiets, auto of het openbaar vervoer.

Wonen

Blokzijlpark heeft twaalf vrolijke, lichte studio’s met elk een badkamer, wc en woon/slaapkamer en een keukenblok om zelf maaltijden te bereiden. De bewoners kunnen gebruik maken van een gemeenschappelijk balkon. Wie even geen zin heeft om alleen te zijn, kan terecht in de gemeenschappelijke woon- of eetkamer om koffie te drinken of een praatje te maken met de medebewoners.