Medewerkers laten stralen

Dat Hotel Restaurant Abrona in Oudewater door de ANWB is verkozen tot schoonste en meest gastvrije hotel, komt door het geweldige team van medewerkers. Elke dag wordt hard gewerkt aan schone kamers, lekker eten, verzorgde vergaderruimtes en een hartelijke ontvangst. Eén van je belangrijkste taken als begeleider is medewerkers laten stralen. Bovendien zorg je voor een veilige en beschermde werkplek.

Letten op talenten

Er is ruimte om de begeleiding met elkaar als team vorm te geven. Bij Hotel Restaurant Abrona wordt gebouwd aan een bij het team passend leeraanbod. Het is een echt leerhotel, fouten maken mag en er is veel ruimte voor plezier. Want zo leer je het beste. Die sfeer voel en proef je als je hier werkt of te gast bent. Daarnaast is er een heerlijke menu- en wijnkaart, waardoor het enorm leuk is om het de gasten naar de zin te maken. Als begeleider ben je te vinden op de werkvloer, oefen je situaties of geef je training. Je doet het werk echt samen, waarbij je de medewerkers laat stralen. Je let op de talenten van mensen en speelt daar op in. In Hotel Restaurant Abrona kun je genieten van eigen recepten van medewerkers of een prachtige cappuccino, maar vooral van veel gastvrijheid. Het is een uitdagende werkplek voor mensen die houden van horecawerk en die daarbij extra begeleiding nodig hebben. 

Rustig wennen

Er werken vijfenveertig mensen met een verstandelijke beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. Medewerkers kunnen zich ontwikkelen op verschillende gebieden, denk hierbij aan housekeeping, keuken, bakkerij of gastheer/gastvrouw. Ze leren daarnaast ook sociale- en werknemersvaardigheden. Wie er voor het eerst komt begint altijd in de huishouding, om op die manier rustig te wennen aan het hotel en de collega’s. Als begeleider kijk je dan wat iemand leuk vindt en aan kan. Cliënten kunnen voor elk van de voorkomende horecawerkzaamheden een certificaat behalen. Sommigen zijn zo gegroeid dat ze de stap naar de reguliere horeca kunnen maken om daar te gaan werken. De mensen die in Hotel Restaurant Abrona werken kunnen goed omgaan met regels en afspraken, zien er verzorgd uit en zijn in zo'n goede conditie dat ze de hele dag kunnen lopen en staan.

Meekijken

Als begeleider ondersteun je cliënten waar nodig. Als hij of zij wat minder lekker in zijn vel zit, dan houd je daar rekening mee. En als ze iets lastig vinden dan neem je de tijd om erover te praten en bied je ze oplossingen. Willen cliënten vaardigheden oefenen? Dan regel je dat. Het is voor cliënten fijn te weten dat er altijd iemand is die met hen meekijkt en aan wie ze iets kunnen vragen als ze het even niet weten.